gegërishtja

EFEKTI I PASQYRËS SË THYER

[Mehmet Elezi përgjigjet] I dashur Ardian, Eshtë e natyrshme të kemi përputhje dhe mospërputhje në një […]

EFEKTI PASQYRË

Mehmet Elezi, publicist i njohur, shkrimtar, leksikograf, gazetar dhe tani së voni diplomat, është një nga […]

SHQIPJA E PAPËS

Në mesazhin e vet Urbi et Orbi të këtij viti, Papa Benedikti XVI bëri edhe urimet […]

ZHARGONI ANTIKOMUNIST

Ka qëlluar, në Shqipëri, që çdo lëvizje politike e respektueshme të jetë identifikuar, mes të tjerash, […]

IDIOLEKTI I KRYETARES

Pashë, të regjistruar, një pjesë të intervistës që ia dha Kryetarja e Parlamentit, Jozefina Topalli, Blendi […]

TË GJITHË KRENARË

Përplasja e fundit – meqë s’e quaj dot debat – mes Presidentit Topi dhe Kryetares së […]

SHQIPJA DELEDASH

A ka dinjitet gegnishtja për me qenë e folme publike? Këtë pyetje bënte Ardian Ndreca, në […]

MES VËLLEZËRISH

Rastësisht ndesha në një përsiatje, ose më mirë në një metaforë të filozofit të gjuhës Mikhail […]

Kopertina në gegërishte

KTHEHET KRISTOFORIDHI

Qëkur u botua në fund të viteve 1980, libri i Arshi Pipës me titull The Politics […]

PRAPË PASKAJORJA

Çështja e paskajores së gegërishtes, ose formës së pashtjelluar të tipit me punue, ishte nga çështjet […]

KONFERENCA GJUHËSORE: PËRFUNDIMET

Më poshtë po përcjell përfundimet zyrtare të konferencës shkencore me temë “Shqipja në etapën e sotme: […]

SHUMË KUNGUJ, NJË SQETULL

Sikundër dihet tashmë, sot ka nisur, nën kujdesin e Qendrës së Studimeve Albanologjike (QSA), konferenca me temën “Shqipja […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: