ligjërimi publik

SHQIPJA DELEDASH

A ka dinjitet gegnishtja për me qenë e folme publike? Këtë pyetje bënte Ardian Ndreca, në […]

MJERIMI I DISKURSIT PUBLIK

Dje botova një shkrim për çështje të kulturës së gjuhës te ResPublica; siç e prisja, pati […]

KOHË PËR PSIKIATËR (II)

Gjesti i “zysh” Florës, në takimin e studentëve të Universitetit Politeknik me kandidatin për kryebashkiak të […]

KOHË PËR PSIKIATËR

I kemi ndjekur të gjithë komentet për incidentin që ndodhi pak ditë më parë, në Universitetin […]

FLUTURIME ME PRESH II

Ligjërimi publik shqiptar po ndotet dita ditës. Tashmë në vend të komunikimit ka sharje, fyerje, akuza. […]

SOT NË TIRANË

Të gjithë pak a shumë e pamë se çfarë ndodhi sot në Tiranë; të gjithë gjithashtu […]

LE TË ZBRAZET SALLA

Politika në Shqipëri ka kohë që është e dhunshme, vetëm se në 20 vjetët e fundit, […]

DY LEXIME TË NJË TITULLI

Ditët e fundit, gjuhëtari Rahmi Memushaj, në një shkrim te Shekulli me titullin “Gjuha standarde, krijesë […]

STANDARDI: RISHIKIM DHE MIRËMBAJTJE

Herë pas here dëgjon zëra, të të gjitha llojeve dhe nga shumë drejtime, të propozojnë se […]

BARTHES NDIHMON

Një pyetje që më bënë jashtë teme, në komentet për shkrimin e mëparshëm dhe që m’u desh […]

RRUFEJA NË TË KTHJELLËT

Më tërhoqi vëmendjen një intervistë e kryeministrit Berisha dhënë “Zërit të Amerikës”, të cilën e kishte […]

NJË AKSIDENT LEKSIKOR

Sikurse e dinë mirë filologët dhe dashamirësit e letrave, fjalën kolltukofag e ka krijuar dhe përdorur […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: