Skënderbeu

FLAMENGOJA E SKËNDERBEUT

Jo pak herë më ka rastisur të lexoj ose dëgjoj në media të dhëna nga bota […]

SKËNDERBEU I ROMËS

Në vazhdim të bisedës që nisa te Shenja të çmobilizuara, dua të diskutoj më tej raportin […]

SKËNDERBEU T’I DALË ZOT VETES

Shumë nga ne do ta kenë parë lajmin (dhe kushedi edhe videon përkatëse) për disa të […]

NGA LIRIA NË VARGONJ

Në klasën e tretë të fillores, ku hymë për të dëgjuar mësimin, flitej për Skënderbeun – […]

SKËNDERBEU QË VRET

Ia behu edhe dita kur Skënderbeu të sulmohet nga pikëpamja thjesht kombëtariste. Për këtë rekord i detyrohemi një […]

KULTI DHE OKULTI

Para disa ditësh, persona të paidentifikuar lëshuan një statujë disa-tonëshe të Skënderbeut diku buzë rrugës që […]

ZBARDHET SKËNDERBEU

Disa ditë më parë, në faqen hyrëse të shqiptarja.com, ndesha në njoftimin ngazëllyes se suplementi “Rilindasi”, […]

LEZHA PRITI SOT SKËNDERBEUN

Sot u festua, në qytetin e Lezhës, 568 vjetori i Kuvendit të Lezhës, me pjesëmarrjen e […]

LOGJIKA DHE ARITMETIKA E GJERGJIT

nga Doan Dani Ingranazhet kryesore të mekanizmit të rezistencës skënderbejane janë tashmë një rutinë e memories […]

MANIKEIZMI I SHKRONJAVE

nga Doan Dani Ndjeshmëria e lartë e aglomerateve shoqërore ballkanike ndaj kufijve identifikues, që në krahasim […]

FEJA E GJERGJIT

Mitet e mbështetura në rrejshmëri (fallacies) vijnë e bëhen të rrezikshme kur fillojnë të përdoren si […]

DEBAT I SHPËRFYTYRUAR

Në librin e tij me titull Skënderbeu i shpërfytyruar – nga një historian zviceran dhe disa […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: