pluralizmi

ZELLI I FTOHTË I POLITIZIMIT

Sikurse mund të dihet tashmë, Konferenca gjuhësore për shqipen standard, që u zhvillua muajin e kaluar […]

BOJKOT

Sikurse do ta keni marrë vesh, në Konferencën e fundit gjuhësore të Durrësit, të organizuar nga […]

DHËNDURËT E PLURALIZMIT

Vende dhe kultura me tradita pluraliste, liberale dhe demokratike, e organizojnë debatin dhe në përgjithësi konfliktin […]

DYPËRMASIMI

Më bëri përshtypje, në komentet e këtushme për grevën e urisë në Tiranë, një shkëmbim mes Lyss-it […]

SHIH E SHKRUAJ

Çfarë po ndodh me jetën politike në Tiranë nuk mund veçse të ndiqet si shfaqje – […]

GJUHË E KEQE

Në një shoqëri me pluralizëm politik normal, ose pjesë të kulturës politike, lufta e ashpër mes […]

LIGJI DHE KRAHINIZMI

Herë pas here diskutojmë nëse është e nevojshme të vendosen, për poste të larta publike institucionale […]

versioni femër

HOMOLOGIME

Fjalori i Khazarëve, i Milorad Paviç-it, ekziston në dy versione: femër dhe mashkull. Dy versionet janë […]

HOMOLOGIME DHE PROFKA

Shpesh gjen në programet e partive politike shqiptare formulime që janë kaq të përgjithshme e kaq […]

MAKIJAZHI PLURALIST

A i përgjigjet sistemi i sotëm shumë-partiak në Shqipëri pluralizmit në shoqërinë shqiptare? Prej kohësh i […]

BURRI DHE MURI

Partitë politike në Shqipëri dhe, në përgjithësi, të gjitha palët në spektrin politik, e konsiderojnë dialogun […]

NGA AUTORITETI NE AUTORITARIZEM

Lexova në gazetën “Shqip” parathënien që ia ka shkruar Ismail Kadareja një drame të Mithat Frashërit, […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: