fjalët e huaja

FATI I TURQIZMAVE NË SHQIPE

Në diskutimet rreth zëvendësimit të toponimisë “së huaj” në Shqipëri, sillet ndonjëherë, si kundërargument, trajtimi i […]

LOST IN NEOLOGISMS

Nga fillimi i javës që shkoi në Gazetën Zyrtare u bë i njohur vendimi i Komisionit […]

KUMTESA NË KONFERENCË

Në vijim, teksti i kumtesës sime në Konferencën gjuhësore të Durrësit.

ATRIBUTE FJALËSH

Atributet e fjalës të gjithë i njohim dhe i përdorim, shpesh pa e vrarë mendjen se […]

KUR FLASIM PËR SHQIPEN

Si diskutohet për gjuhën shqipe në kuvendet publike mbarëshqiptare? Çfarë i intereson publikut të dijë dhe […]

ELEMENTE TË KAMBIZMIT LEKSIKOR

Tashmë duket qartë, të paktën për mua, se diskutimi për fjalët e huaja në shqipen publike […]

GJUHA, DHËMBI, DHIMBJA

Herë pas here, ndonjë lexues do të më vërejë se përdor fjalë të huaja të panevojshme […]

VESHI PËR GJUHË

Përdorimi i fjalëve të huaja të panevojshme duhet kuptuar më shumë si simptomë e sëmundjes së […]

PUSHIMET E HUAJA

Në shkrimin Me miell hua, Xha Xhai i pati ndarë në disa kategori shqiptarët që reagojnë ndaj […]

ME MIELL HUA

Sot dëgjon nga të gjitha anët që shqipja publike po mbytet nga fjalët e huaja të […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: