gjuha shqipe

ME MIELL HUA (II)

Ndoshta duhet ta sqaroj më mirë idenë e shprehur në shkrimin e mëparshëm, se trysnia e […]

ME MIELL HUA

Sot dëgjon nga të gjitha anët që shqipja publike po mbytet nga fjalët e huaja të […]

FETISHIZIMI I FJALËS

Nuk gjen punonjës të gjuhës shqipe – shkrimtar, përkthyes, gazetar, redaktor, gjuhëtar, filolog, mësues – që […]

HISTORI SHKRONJASH

Pak ditë më parë, më tërhoqi vëmendjen fushata që një e përditshme e njohur argjentinase filloi […]

SHQIPJA E ZYRTARIT

Le ta fillojmë me pyetje retorike: “Organet dhe institucionet shtetërore a duhet të komunikojnë midis tyre?” […]

SHQIPJA TOTALITARE XXVI

Një nga karakteristikat më të qëndrueshme dhe transversale të ligjërimit totalitar është minimizimi i subjektit folës […]

SHQIPJA TOTALITARE (XXVI)

Ligjërimi publik gjithnjë i ngjan teatrit, me aktorë që shkëmbejnë replika duke i qëndruar pak a […]

TË VJETRA APO TË RRALLA?

Një fjale i bashkëlidhen vlera të ndryshme – për shembull vjetërsia, numri i rrokjeve, aftësia për […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: