teknologjia

TË PARASHIKOSH TË SHKUARËN

Këto ditë me mijëra, në mos miliona internautë kanë qeshur me reklamën e një kiti testues […]

ZËVENDËSIM APO SHTIM?

Debatet rreth raporteve problematike mes standardit dhe dialekteve janë kapur peng i një keqkuptimi; edhe pse, […]

TËRHEQJE LITARI

Ata që kujdesen për terminologjinë e shqipes janë, në thelb, po aq punëtorë të gjuhës sa […]

KUR TË EMANCIPON TJETRI (I)

Historia e Shqipërisë, për vitet 1945-1990, ka qenë edhe kronikë e izolimit progresiv të shoqërisë shqiptare […]

EKSPERTI DHE AUTORITETI

Ekspertët, intelektualët dhe publiku – kësaj teme i jemi kthyer më se një herë në blog. […]

DRITA TË NATËS

Këtë vigjilje të Pashkës, mesazhi më i mirëpritur më erdhi prej Papës Benedikt XVI, i cili […]

PESHQIT NË UJË

Që Cikli i Kreshnikëve është i pasur, deri në zbavitje, me anakronizma teknologjikë, këtë mund ta […]

TË MBETESH PRAPA

Në librin e vet “Kthimi nga Bashkimi Sovjetik” (Retour de l’U.R.S.S.), shkrimtari frëng André Gide rrëfen […]

SQUFUR

Një vendbanim i humbur, provincial, në Oklahoma të Amerikës, i dënuar të mbetet pa histori; një […]

HËNA DHE GËNJESHTRA

Këto ditë SHBA, por edhe mbarë bota, përkujtojnë 40-vjetorin e njërës prej ngjarjeve më të shënuara […]

NGA FORMULARËT TE PARANOJA

Të gjithë do ta kenë dëgjuar shakanë se deveja nuk është gjë tjetër veçse një kalë […]

TEKNOKRACIA E GABIMIT (III)

    Kur pushkatuan Dukën e Enghien-it, në 1804, me vendim të një gjykate ushtarake të […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: