shqipja e drunjtë

PARZMORJA PREJ DRURI

Një reagim i sotëm publik i Presidentit të Republikës së Shqipërisë Bujar Nishani më bëri të […]

TEKSTE QË VRASIN

A mund të jetë toksik teksti? A mund ta farmakosë mendjen, ta prishë mendimin, ta gjymtojë […]

AUTOKRITIKA NË LIGJËRIMIN TOTALITAR

Në kohë të reja, si formë e rrëfimit politik, autokritika po zëvendësohet me fjalorin për besnikëri të pafund ndaj Partisë!

SHQIPJA E DRUNJTE (XII)

  Çdo gjuhë ka rregullat e veta për t’i renditur fjalët në fjali, të cilat përcaktohen, […]

SHQIPJA E DRUNJTE (XI)

Folja jam në ndërtime të emërzuara Folja jam në ndërtimet e emërzuara shfaqet si efekt anësor […]

SHQIPJA E DRUNJTE (X)

Nga të gjitha foljet e shqipes, jam është më e dobëta dhe ndeshet shpesh në ndërtime […]

SHQIPJA E DRUNJTE (IX)

  Ndajfoljet janë pjesë delikate e ligjëratës, meqë duan të sillen me foljet siç sillen mbiemrat […]

SHQIPJA E DRUNJTE (VIII)

  Shpesh shqipen e drunjtë e ndiejmë para edhe se të mund të tregojmë me gisht […]

SHQIPJA E KRIMBUR

  “Shekulli” i sotëm boton një dokument të rrallë të shqipes, të përgatitur nga studiues të UNYT-së, […]

SHQIPJA E DRUNJTE (VII)

Shqipja e shkruar këto 100 vjetët e fundit është ndikuar shumë nga gjuhët neolatine, veçanërisht italishtja […]

SHQIPJA E DRUNJTE (VI)

  Pleonazma Pa u futur në hollësi semantike që nuk i interesojnë kujt përveç gjuhëtarëve, po […]

SHQIPJA E DRUNJTE (V)

Ky seksion u kushtohet shprehjeve parafjalore të panevojshme dhe mënyrave për t’i zëvendësuar. Ndryshe nga parafjalët […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: