kritika

PANTEONI I BRENDËSIMIT INSTITUCIONAL TË KRITIKËS

Këtu e më shumë se dymijë vite më parë, Panteoni nisi të ndertohej si një tempull […]

SHPJEGIM POSTSOCIALIST APO POSTKOLONIAL?

“Ku je, Nanni?” Pse nuk indinjohesh më, ngulmon gazetari i majtë pa kompromis nga tribuna e […]

GUXIMI PËR TË MOS BASHKËPUNUAR

Njerëzit i përgjigjen kritikës me lloj-lloj mënyrash. Dikush e pranon dhe të falënderon, dikush tjetër të […]

LIBRA NË FARMACI

Ka nga ata që e shikojnë letërsinë si një lloj psikoterapie. Ideja nuk është e re. […]

INTERVISTA PËR ARDIAN KLOSIN

(Kjo intervistë imja, e përgatitur nga Aida Tuci, u botua në gazetën MAPO, dt. 18 shkurt […]

KUR TË EMANCIPON TJETRI (XI)

Në romanin Angelus novus, Bashkim Shehu – duke përshkruar jetën intelektuale të të burgosurve politikë në […]

HITLERI, CENSURA, KRITIKA

Po t’i dëgjonim fjalët e Volterit, sipas të cilit mund të mos jemi dakord me mendimin […]

QIMJA E NDËRRUAR E CENSURËS

Një herë e një kohë, censura e librit nuk kërkonte shumë mund: merrnin një zotëri të […]

MJERIMI I DISKURSIT PUBLIK

Dje botova një shkrim për çështje të kulturës së gjuhës te ResPublica; siç e prisja, pati […]

AUTOKRITIKA NË LIGJËRIMIN TOTALITAR

Në kohë të reja, si formë e rrëfimit politik, autokritika po zëvendësohet me fjalorin për besnikëri të pafund ndaj Partisë!

ME SHKRONJA TË MËDHA (II)

A janë ruajtur gjëkundi fletë-rrufe nga vitet 1960-1970 në Shqipëri? Vështirë të jenë ruajtur. Për vetë […]

NË TRAJTËN E SHQUAR

Virion Graçi shkruante para pak ditësh në “Shekulli” për vlerësimin që po i jepet shkrimtares dhe […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: