intelektuali

DISIDENTI QË NA MUNGON

Në fjalën e tij paraqitëse, gjatë prezantimit të librit përkujtimor “Për Ardian Klosin, Gjermanin nga Shqipëria”, […]

LISTA E INTELEKTUALËVE

Kur më del përpara një listë intelektualësh, ose personash që mbahen a i mbajnë për të […]

CENSURA ME QIME TË NDËRRUAR

Përfytyrimi im për rolin e intelektualit publik është se ky duhet të artikulojë pikërisht qëndrimin dhe […]

CENSURA QIMEN E NDËRRON

Ma kanë ngjitur edhe mua, më shumë se një herë, si etiketë përbuzjeje: gjitholog! Me demek, […]

Ç‘TË MOS BËJMË?

nga Paskal Stafa “Në mes të të verbërve dikush me një sy është mbret”- thotë një […]

ZËRI I QYTETARIT

Në një shkrim të botuar te “Panorama”, më dt. 30 maj 2013, me titullin “Doktor Vehbiu […]

EKSPERTI DHE AUTORITETI

Ekspertët, intelektualët dhe publiku – kësaj teme i jemi kthyer më se një herë në blog. […]

INTELEKTUALI I PAVARUR

Ra muhabeti te çfarë është intelektuali i pavarur. Unë gjithnjë e kam menduar këtë si dikë […]

PIKTORË DHE KËPUCARË

Për piktorin grek Apelles, të shekullit IV p.e.s., Plini i Vjetri rrëfen si njëherë një këpucar […]

PO TANI KUSH ËSHTË ANTI-SHQIPTARI?

nga Xhabyni Për vite me radhë Ismail Kadareja ka qenë një personazh në qendër të mendimit […]

PUNË BLOGJESH

Shkrimtari i njohur portugez, nobelisti José Saramago, që sapo u nda nga kjo botë, kishte edhe […]

PROFILI I INTELEKTUALIT

Sot në Shekulli Shinasi A. Rama, duke iu përgjigjur një kritike të Bledar H. Priftit, jep […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: