fashizmi

DY TË DJATHTA

Të shtunën më qëlloi të lexoj dy analiza të kundërta, nga pikëvështrimi i së majtës, të […]

GUXIMI PËR TË MOS BASHKËPUNUAR

Njerëzit i përgjigjen kritikës me lloj-lloj mënyrash. Dikush e pranon dhe të falënderon, dikush tjetër të […]

GJUHA DHE HEQJA E LIRISË

Pushteti politik, veçanërisht i mishëruar në format autoritare, ka një marrëdhënie të dyfishtë me fjalën e […]

NATA E SHOQËRIVE TË DËMTUARA

nga Artan Sadiku Nën grimasat hipnotike të europianizimit zyrtar, një luftë po mban akoma peng historinë. […]

MIDIS VJEHRRËS DHE MULLIXHINJVE

Polemikën për Koliqin e vazhdonte sot Rafaela Marteta në gazetën MAPO, me një shkrim të titulluar […]

RRETH KOLIQIT

Këto ditë, pas një shkrimi të Ardian Ndrecës dhe një shkrimi tjetër, të mëvonshëm, të Visar […]

ARTI I MIRËMBAJTJES SË PIEDESTALEVE

Shqiptarët – si shoqëri dhe si shtet – u treguan të paaftë për të ndëshkuar, qoftë […]

T’I FRYJMË FLAMURIT

Një vështrim i shpejtë në faqen e parë të Shekullit sot, më la përshtypje, të them […]

KOMANDANT NA MORI MALLI (IV)

Që vlerësimi i njerëzve për Enver Hoxhën ndryshon me kalimin e viteve, këtu nuk ka gjë […]

Statistikë e dt. 22 mars 2012

VUVUZELAT

Ngjarjet e fundit në blogun tonë po përcillen edhe te një debat në një forum tjetër; […]

A NEW KID IN TOWN

Për AKZ-në, si ngjyrë të re në spektrin e politikës shqiptare kemi folur dhe do të […]

Jeff Koons - Autoportret (courtesy of author)

ARSYEJA E ARTIT CINIK

Për një kohë të gjatë tani, është bërë e modës që arti të kategorizohet në një […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: