demokracia

LOBBYING FOR RUZHDIE

nga Arjan Shahini Ruzhdia, një fshat me disa qindra banorë në Fier, ka hyrë në historinë […]

GJYQTARËT DHE DEMOKRACIA MILITANTE

nga Denar Biba Gjatë seancës së djeshme në Gjykatën e Krimeve të Rënda, gjatë gjykimit ndaj […]

PRO-LLOGJE

Meqë Shqipëria është në prag zgjedhjesh, m’u duk koincidencë edhe pse jo doemos fatlume një faqe […]

POPULLI FOLI

Nga e marrim vesh se çfarë dëshiron dikush? Si rregull, nga çfarë thotë ose shkruan ky […]

MUNGON VIRTYTI

Vallë ka ardhur koha për ta quajtur si të dështuar eksperimentin demokratik në Shqipëri? Të paktë […]

STREHA E FUNDIT E KOMBËTARISTIT

Debati për çështjen e toponimeve tashmë është nyjëtuar në disa drejtime – me ç’rast shpresoj të […]

NJOHIM VEÇ FITORE

Në një analizë të botuar më dt. 7 maj në gazetën MAPO, Arjan Vasjari shpjegon se […]

ZGJEDHJE APO ZGJIDHJE?

A duhen mbajtur zgjedhjet e majit? Kësaj pyetjeje ia dëgjon përgjigjen vetëm kur të paanshmit dhe […]

DEMOKRACIA NË SHAH

Më 10 shtator 2010, të apasionuarit pas shahut anembanë patën rast të ndiqnin, online, një ndeshje […]

DHËNDURËT E PLURALIZMIT

Vende dhe kultura me tradita pluraliste, liberale dhe demokratike, e organizojnë debatin dhe në përgjithësi konfliktin […]

EKSPRESI ROMË-TIRANË

Liri apo demokraci? Nëse demokracia interpretohet si sundim i shumicës ndaj pakicës nëpërmjet votës së lirë, […]

PASQYRA KIRGIZE

Ndodhën trazirat në Kirgizstan – ose grushti i shtetit që rrëzoi presidentin Baikyev – dhe mediat […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: